Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?

Zanimivosti

Do večje plodnosti s pomočjo alternativne medicine?

Nekateri strokovnjaki so mnenja, da lahko pri težavah z neplodnostjo pomaga alternativna medicina. V nadaljevanju vam predstavljamo nekaj najbolj priljubljenih metod:

Joga

Joga ne pomaga le umiriti misli, temveč poveča tudi dotok krvi v reproduktivnih organih, kar vpliva na večjo kvaliteto jajčec. Prav tako pomaga pri premagovanju stresa, ki ima dokazano negativen vpliv na plodnost.

Akupunktura

Tradicionalna kitajska metoda zdravljenja, ki temelji na zabadanju iglic v akupunkturne točke, tako kot joga pomaga pri odpravljanju depresije in stresa. Pogosto se uporablja v kombinaciji z zeliščnim zdravljenjem in se je stoletja uporabljala za zdravljenje nekaterih vzrokov neplodnosti, saj naj bi imela pozitiven učinek na delovanje jajčnikov in foliklov ter povečevala pretok krvi v maternični sluznici. Prav tako naj bi akupunktura imela pozitiven vpliv na moško plodnost.

Refleksna masaža

Pri refleksni masaži naj bi s stimulacijo točk na stopalu vplivali na delovanje organov. Večinoma se uporablja za zmanjševanje stresa, saj se z refleksno masažo sprosti celotno telo, prav tako pa naj bi imela pozitiven vpliv na delovanje hormonov, spodbujanje krvnega pretoka ter na uravnavanje menstrualnega ciklusa.

Tradicionalna zelišča

Mnogo neplodnih parov si pomaga prav z zelišči, ki naj bi imela pozitiven vpliv na plodnost. Sem sodi črna detelja, ki naj bi pomagala pri nepojasnjeni neplodnosti, neurejenemu menstrualnemu ciklusu in težavah rodil. K večji ženski in moški plodnosti naj bi pomagal tudi sibirski ginseng, saj naj bi pozitivno vplival na delovanje maternice in povečeval raven testosterona in tako vplival na boljšo kvaliteto semenčic.

Kalkulator ovulacije

Izračunaj plodne dneve
Pričetek zadnje menstruacije:
Dolžina cikla:
Izračunaj

Ali ste vedeli?